Använd Facebook snooze på irriterande vänner

Ditt Facebook-flöde översvämmas ibland med inlägg som du kanske tycker är irriterande. Det kan vara av politisk karaktär, eller kanske en vän lägger upp en hel del bilder som du kan bry dig mindre om.



Tidigare var ditt enda alternativ många gånger att 'unfriend' eller 'unfollow' dem. Men när du stöter på dem nästa gång är det besvärligt. De vet vad du gjorde.



Men Facebook har en ny funktion som kommer att hjälpa.

Facebooks Snooze-knapp

Facebook har gett oss funktioner som gör det möjligt för oss att kontrollera vad vi ser. Du kan 'dölja' vissa inlägg men det hindrade fortfarande inte nya från att dyka upp. Nu med Snooze kan du ta lite längre tupplur från specifika människors inlägg.

Om du väljer det kommer Facebook att sluta visa inlägg från den användaren under en viss tid. Och personen vet inte ens att du gjorde det.



Hur man använder Snooze

Om du hittar ett inlägg som stör dig av någon anledning, kan du 'snooze' dem med lätthet. För att starta, välj det aktuella inlägget. Titta sedan efter de tre punkterna i rullgardinsmenyn uppe till höger. Då ser du alternativet Snooze.

Då kan du 'snooze' någon i 30 dagar. Detta kommer att säga Facebook att sluta visa dig inlägg under den perioden. Därifrån kan du välja varför du 'snoozed' personen om du vill.



Om du av misstag 'snoozed' någon, har du ingen rädsla. Leta efter ångra-knappen under det flaggade inlägget.



5 säkerhetsfel du antagligen gör

De flesta känner till virusskydd. De undviker konstiga webbplatser och skräppostmeddelanden från mystiska människor. Men vissa saker vi bara inte tänker på. Här är fem sätt du fortfarande kan vara sårbar.